Op een zonnige voorjaarsavond in Lebbeke wordt te midden een vrolijk burengroepje de opmerking gemaakt "We zouden eigenlijk wat meer moeten bewegen". Iedereen is het er over eens dat beweging geen kwaad kan.

Echter wordt er geen onmiddellijke consensus gevonden, de opmerkzame buur heeft het over wandelen...'Kan het nog minder spannend.......?'

Eentje zegt 'ok ik doe het !' en de volgende donderdagavond zijn ze op pad! Lustige Stappers Lebbeke is geboren!

De wandelingen worden langer en intenser, het enthousiasme van de twee buren werkt aanstekelijk en al snel sluiten enkele mannen aan. De dames organiseren zich en wandelen op zondagvoormiddag.

 Uitdagingen en doelen worden besproken en onderzocht. De Dodentocht lijkt een evidentie . Maar ook 'The Longuest Day' in Spa wekt de interesse. En omdat lustige Stappers Lebbeke dit niet zomaar wil doen, selecteren ze goede doelen.

Voor 'The Longuest Day'  lag dit al vast 'Think Pink'. Voor de deelname aan de Dodentocht laten ze zich graag sponsoren voor het Revalidatiecentrum te Buggenhout.

In 2019 wordt het over een andere boeg gegooid,

Enerzijds wordt Levensvreugde VZW gesteund , anderzijds loopt er een poll waar 6 goede doelen meedingen om in 2019 het tweede goede doel te worden voor Lustige Stappers Lebbeke!

Uiteindelijk wordt Scouts Lebbeke het tweede project om te steunen.