top of page

Ons verhaal !

Van prille begin tot de eigenlijk start

Op een zonnige voorjaarsavond in Lebbeke wordt te midden een vrolijk burengroepje de opmerking gemaakt "We zouden eigenlijk wat meer moeten bewegen". Iedereen is het er over eens dat beweging geen kwaad kan.

Echter wordt er geen onmiddellijke consensus gevonden, de opmerkzame buur heeft het over wandelen...'Kan het nog minder spannend.......?'

Eentje zegt 'ok ik doe het !' en de volgende donderdagavond zijn ze op pad! Lustige Stappers Lebbeke is geboren!

De wandelingen worden langer en intenser, het enthousiasme van de twee buren werkt aanstekelijk en al snel sluiten enkele mannen aan. De dames organiseren zich en wandelen op zondagvoormiddag.

 Uitdagingen en doelen worden besproken en onderzocht. De Dodentocht lijkt een evidentie . Maar ook 'The Longuest Day' in Spa wekt de interesse. En omdat lustige Stappers Lebbeke dit niet zomaar wil doen, selecteren ze goede doelen.

Voor 'The Longuest Day'  lag dit al vast 'Think Pink'. Voor de deelname aan de Dodentocht laten ze zich graag sponsoren voor het Revalidatiecentrum te Buggenhout.

In 2019 wordt het over een andere boeg gegooid,

Enerzijds wordt Levensvreugde VZW gesteund , anderzijds loopt er een poll waar 6 goede doelen meedingen om in 2019 het tweede goede doel te worden voor Lustige Stappers Lebbeke!

Uiteindelijk wordt Scouts Lebbeke het tweede project om te steunen.

En toen Corona !!

Net zoals voor alle andere verenigingen was Corona geen eenvoudige periode .

Niet wandelen in groep en dan weer wel wisselden elkaar naadloos af .

Maar het betekende ook de grote start als officiële wandelgroep , aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen .

Sinds dat moment timmeren we verder aan de weg .

We kennen jaar na jaar een mooie organische groei in ledenaantal en verstevigen onze positie zowel in het wandelmilieu als in de plaatselijke gemeenschap t Kroës , hier in Lebbeke .

Naast de wekelijkse wandelingen zagen ook andere groepsactiviteiten het licht als het Nieuwjaarsontbijt , deelname aan Minnestraat Kermis , de klassieker Lebbeke-Halle , de Trage wegen tocht, de Kerstwandeling enz steeds enkel voor leden of in samenwerking en voor andere verenigingen .

Steeds met hetzelfde doel , zoveel mogelijk wandelen en anderen aan het wandelen krijgen .

 

Voor de komende jaren zal dit ons moto blijven , gecombineerd met een klein beetje gezonde kwajongens rebbelie, de drang om dingen op een anndere wijze te doen en te brengen, het peper en zout binnen het wandelmilieu als het ware . 

Onze dames -stappers !
bottom of page